רועים אוסטרלים

    חסימת מעיים

    הגדל

    חסימת מעיים.
    ת
    אור המקרה של ג‘קי:

     

     

    ג‘קי הוא חתול מקומי כבן 8 חודשים, בעליו המודאגים הגיעו למרפאת החרום לאחר שבמשך 4 ימים סבל  מהקאות חוזרות ונשנות, בנוסף לא נראה כי נתן צואה בימים האחרונים, הוא הפסיק לאכול ולמרות טיפול אצל רופא קודם בנוזלים אנטיביוטיקה ותרופות נוגדות הקאה, מצבו המשיך להתדרדר.
    בבדיקה: ג‘קי היה חלש מאוד ומיובש, בפלפציה (מישוש) ניכר כי כאבה לו הבטן. ג‘קי עבר צילום רנטגן ובו ניתן היה לראות כי קיים גוף זר החוסם את המעי של ג‘קי, לשמחתנו לא הייתה בצילום עדות לנוזל בחלל הבטן (שהיה מרמז על מצב הנקרא "פריטוניטיס", ראו בהמשך).
    ג‘קי חובר לנוזלים ונערכו הכנות להכניסו לניתוח חרום ברגע שמצבו יאפשר זאת, האזור החסום לא מקבל אספקת דם טובה ולכן נחלש, בכל רגע הייתה יכולה להתרחש פרפורציה (נקב) במעי מה שהיה מוביל לדליפת תוכן מהמעי (כלומר "קקי" חיידקים ושאר "ירקות") לתוך חלל הבטן מה שהיה מוביל לזיהום קשה של הבטן, מצב מסוכן ביותר שנקרא "פריטוניטיס ספטי".
    בנוסף  היה חשש כי מכיוון שהחסימה בת מספר ימים האזור החסום במעי לא ואיאבילי ופרט להוצאת הגוף הזר יהיה צורך להוריד מקטע מהמעי.  

                                                                                   

    בצילום שמעל ניתן לראות את חלל הבטן של ג‘קי, חדי העין יוכלו להבחין בגוף הזר שחוסם את המעי .

     

    נלקחו בדיקות דם על מנת לראות אם קיימת גם פגיעה באברים אחרים כמו הכליה או האם קיים דימום מהמעי החסום, בדיקות הדם היו תקינות ולאחר שג‘קי התייצב הוחל בניתוח. 

    עם פתיחת הבטן היה ניתן לראות כי המעי בצקתי ומגורה, במעבר זהיר לאורך המעי נמצא האזור החסום, בוצע חתך באזור והוצא החוצה גוף גלילי שהתברר כי הוא אטם אזניים, המעי היה חיוני ולשמחתנו לא היה צורך להסיר אף חלק ממנו, המקום ממנו הוצא האטם נתפר. 

     

     אטם האוזניים מחוץ לבטנו של ג‘קי 

    יום לאחר הניתוח ג‘קי נראה מצוין ורצה מאוד לאכול, תחילה קיבל מים בלבד על מנת לראות כי לא מקיא או משלשל ומערכת העיכול פועלת כהלכה. לאחר מכן התחיל לקבל מנות קטנות של מזון אותן טרף בלהיטות. לאחר יום ג‘קי הרגיש מצוין ודרש מזון ביללות שבר, אכל בשמחה ללא כל בעיות ולכן שוחרר הביתה. 

    אנחנו מאחלים לג‘קי רק בריאות ומקווים כי להבא יקפיד יותר על העדפותיו הקולינריות.

    עבור לתוכן העמוד