מדי וט

    סורק CT – הדמיה באמצעות טומוגרפיה ממוחשבת


    סורק CT פועל על עקרון של שפופרת של קרני רנטגן במערך המכני של טבעת גוף הסורק ומשלב מערכת עיבוד מתקדמת של טכנולוגיית מחשבים להפקת תמונות רבות של הגוף באמצעות חתכי רוחב של אותו אזור גוף הנסרק. את כל זאת מבצע הסורק באמצעות תמונות רנטגן הנלקחות מזוויות שונות מסביב לאזור הנסרק. את מאות התמונות ניתן לראות על גבי צג המחשב, ולעבד אותן באמצעות תוכנות עיבוד ייעודיות של ה-CT, ואף ליצור מהן תמונות תלת ממדיות של האזורים הנסרקים. סריקת ה-CT מאפשרת אבחון לא פולשני של בעיות רפואיות רבות בכל מערכות הגוף – החל בבעיות נוירולוגיות של עמוד השידרה והמוח, דרך תהליכים בבית חזה ובאיברי הבטן, פתולוגיות בכלי הדם וכמובן בעיות אורטופדיות שונות.

    הדמיה באמצעות סורק ה-CT היא אחת מהמערכות האבחוניות המובילות ביותר של הרפואה המודרנית במאה ה-21. סורק ה-CT הומצא עוד בשנת 1972 על ידי גודפרי נ. האונספילד שעבד כמהנדס חשמל במעבדות EMI שבבריטניה, ועל כך הוא גם קיבל פרס נובל בשנת 1979. על כך הוא גם קיבל תואר אצולה... ולמי שמתעניין קצת בפיזיקה, אז בהסבר הכי פשוט של מדע פופולרי, יחידת האונספלד (HU) הקרויה על שמו היא אותה יחידה המגדירה את הרזולוציה של החלק הנסרק בסולם גווני הצבע האפור ביחס למים, כשהאחרונים מהווים  נקודת ייחוס של האפס, כלומר מים בהגדרה הם אפס HU .

    ביחס לסורקים המודרניים, סורקי ה-CT הראשונים היו בעלי רזולוציה נמוכה יותר, זמן הסריקה היה ארוך יותר, כמות הקרינה היתה רבה יותר, ועיבוד הנתונים ארך אפילו מספר שעות עד מספר ימים. הדיוק של תוצאות הסריקה גדל, בין היתר, ככל שמספר זוויות השיקוף של הסורק גדולות יותר. סורק ה-CT הנמצא אצלנו במדי-וט, שהוא סורק של חברת GE, שייך לסורקים הרב-פרוסתיים המתקדמים ביותר, והוא בעל 16 פרוסות, ומסוגל לסרוק תוך מספר שניות בלבד בטכנולוגיה מתקדמת המפחיתה משמעותית את כמות הקרינה ביחס לסורקים מהדורות הראשונים. בנוסף, מערכת ה-CT המודרנית, כדוגמת זו שאצלנו במדי-וט, מבצעת את עיבוד הנתונים ומפיקה מודלים תלת-מימדיים באופן מידי, באמצעות טכנולוגיות חומרה ותוכנה מתקדמות, המתבצעים בתחנת העבודה הייעודית, הכוללת מחשב משוכלל ושני מסכים באמצעותם אנו מנטרים את כל הליך הסריקה ומפענחים אותה.

    סריקות ה-CT נערכות תחת הרדמה כללית ובניטור מלא, ובמידת הצורך ניתן להזריק דרך הווריד חומרי ניגוד, כדוגמת יוד, על מנת להגדיל את איכות ההדמיה של רקמות רכות כדוגמת זו המתבקשת לעיתים בסריקות של איברי בית חזה, בטן ומוח. תוצאות הבדיקה מספקות לנו מידע המאפשר לנו לקבל החלטות נכונות ומדויקות יותר לגבי המשך הטיפול והאבחון של בעל החיים.

    אנו ערוכים לבצע את סריקות ה-CT במהירות הנדרשת, והבדיקות מפוענחות על ידי רדיולוגים מומחים בפרק זמן קצר ביותר.

    סורק ה-CT החדיש והמתקדם שלנו יאפשר לנו לאבחן תהליכים שונים בצורה טובה ומהירה יותר, ובהתאם לתת טיפול ומענה לבעיות רפואיות רבות, ואנו מוקירים את הזכות הגדולה הזו שברשותינו לסייע לבעלי החיים ולבצע רפואה מודרנית ומתקדמת.

    על סיפור אישי, עם סוף טוב, גם בזכות מכשיר הסי.טי - תוכלו לקרוא כאן 

    טלמדיסין


    עבור לתוכן העמוד