yadin yadin yeshurun

    אקווריום בריא


    האמת היא שאין דבר המשתווה לאקווריום יפה. מאחר ואני בטוח שרבים מכם ניסו להקים אקווריום כזה ובטוח גם רבים נכשלו החלטתי לתת מעט עצות איך להקים אקווריום בריא שיאריך ימים וישמש אתכם לא רק כתחביב אלא גם כקישוט יפה שאין לו תחליף.

    מילת המפתח להצלחה היא סבלנות. בניית אקווריום בריא לוקחת לא מעט זמן ועורכת שבועות מספר. השלב הראשון הוא החלטה איפה אנו ממקמים את האקווריום וכמובן איזה גודל כדאי שיהיה. המלצתי בשלב זה היא לנסות אקווריום גדול לפחות שבעים ס"מ או יותר. כל אקווריום בגודל שכזה דורש מערכת סינון, ומערכת אויר, תאורה וחימום בחורף. מערכות אלו דורשות מקום וחשמל ולכן רצוי לתכנן טרם הגעת האקווריום היכן יהיה מיקומו והיכן יהיו כל המוצרים הנלווים. כמובן שכל אמצעים אלו דורשים חשמל ולכן רצוי שיהיה שקע חשמל קרוב עם פיצול לכל הפחות ארבעה עד חמישה שקעים. השלב הבא הוא כמובן רכישת האקווריום והמוצרים הנלווים. המלצתי היחידה בשלב זה היא לא להיות חסכנים, מערכות טובות ויעילות עולות הרבה כסף אבל ללא ספק ישמשו אתכם לאורך שנים רבות ויחסכו הרבה עוגמת נפש. לטעמי החלק הכי חשוב הוא מערכת הסינון וככל שתהיה גדולה יותר כך ייטב.

    אחרי שרכשנו הכל הגיע שלב העיצוב. המלצתי היא להסתכל על אקווריומים אחרים להחליט בדיוק איך אתם מדמיינים את האקווריום שלכם ולעצב בהתאם כולל חול, סלעים, צמחים ומיקום אבני אוויר. אחרי שסידרתם וארגנתם לפי רצונכם ניתן למלא את האקווריום במים ולהפעיל את מערכת הסינון והאוויר.

    עד כאן הכל נעשה די מהר ונראה מבטיח אך פה רובינו נופלים בפח וקונים דגים שברוב המקרים מסיימים את חייהם מהר מאוד ויחד איתם לרוב אנו מאבדים את המוטיבציה. הדרך הנכונה ביותר היא לאפשר לאקווריום לעבוד בלי שיש בתוכו דגים כשלושה שבועות. מטרת זמן זה היא לאפשר למערכת האקולוגית הקטנה שבנינו לבנות את עצמה ולהתאזן. לכל אקווריום בריא דרושה מערכת שלמה של חיידקים וייצורים מיקרוסקופיים אחרים שמטרתם לפרק פסולת ולא לאפשר לרעלים שונים להצטבר במים. מערכת חיידקית זו בדרך כלל חיה ברובה בפילטר ודרושה תקופה די ארוכה עד אשר היא בונה את עצמה בצורה כזו שמאפשרת לאקווריום לקלוט דגים. זיכרו שיחד עם הדגים מופיעים שארי מזון ורפש שאותו מישהו צריך לפרק.

    בתום תקופת ההמתנה ניתן להכניס דגים. רבים מאיתנו מוכנים לקנות חצי חנות אך גם עכשיו הנכם נדרשים להיות מאופקים ולהתחיל בקטן. בתחילה רצוי לקנות מס‘ מועט של דגים ורצוי מזנים חזקים. לדוגמא גופים וכמובן נקאים למיניהם. במידה והדיירים החדשים מסתדרים והכל עובר כשורה בשבועיים הראשונים, ניתן לצרף דגים נוספים.

    מוקד נוסף לבעיות הוא כמובן רכישת דגים חולים. פה המלצתי היא להתבונן היטב לפני הרכישה. דגים בריאים שוחים ללא בעיה סנפיריהם פרוסים ושלמים ובדרך כלל קשים לתפיסה ברשת. אחת המחלות הנפוצות היא נקודות לבנות אז אנא וודאו שהדגים שאתם רוכשים אינם נושאים מחלה זו.

    מכאן והלאה, במידה והכל עבר כשורה, כל שנותר לכם הוא להנות ולהיות גאים. מגוון הדגים ושלל הצבעים שיש היום בחנויות הוא מדהים וככל שתכירו אותם יותר כך תגלו כמה הם מעניינים ואילו תכונות מיוחדות יש לכל מין ומין.

    לכל אלו שיחליטו לנסות ואלו שכבר ניסו אני מאחל בהצלחה בתקווה שתהנו מכל רגע.

    עבור לתוכן העמוד