סקרוטום

    עשר עובדות ועוד אחת על הפאפין האטלנטי

    פאפין1

    1. הפאפין האטלנטי הוא עוף מים לא גדול במיוחד שאורכו עומד על כ-25-30 ס״מ, והוא בעל נוצות בצבע שחור ולבן, המזכיר גלימת נזיר.

    2. שמות החיבה שלו הם תוכון ים וגם ליצן הים.

    3. במרבית הזמן מבלה הפאפין מחוץ לים, ובעיקר אוהב לחיות בלהקות על מצוקים בצפון האוקיינוס האטלנטי.

    4. מקורו של הפאפין משנה את צבעו במהלך חייו בהתאם לעונות השנה. בחורף, מקורו הופך לאפור, ובאביב, בתקופת החיזור, כאשר הפאפין רוצה להיות אטרקטיבי לבן המין השני, מקורו הופך צבעוני ולובש כתום-אדום נועז.

    5. פאפין אטלנטי הוא טורף (קרניבור), וניזון מדגים קטנים כמו בקלה, צלופחים וחיות מים קטנות אחרות.

    6. הפאפין האטלנטי מנפנף בכנפיו כ-400 פעמים בדקה, ומהירותו האווירית היא כ-90 קמ״ש. נסו לנפנף בידיים 400 פעמים בדקה... בחישוב גס מתקבל נפנוף של 6 פעמים בשנייה!

    7. הפאפין הוא לא רק מעופף נפלא אלא גם שחיין מחונן. כפות רגליו משמשות כהגה והוא יכול לצלול לאורך של 60 מטר מתחת למים בחיפוש אחר המזון האהוב עליו  - בעיקר דגים קטנים.

    8. במהלך חודשי האביב והקיץ ניתן למצוא את הפאפינים מקננים במושבות גדולות למטרה של הזדווגות והתרבות. הפאפין נוהג להתרבות עם אותו בן הזוג במשך כל שנות הזוגיות שלהם, שיכולות להגיע ל-20 שנה ביחד. הנאמנות הזו מרשימה ביותר!

    9. ואיך בונים הפאפינים את הקן המשפחתי? - הם חופרים מחילה בעזרת מקורם וציפורניהם המושחזות בנקיק סלעי או באזור עשבוני, ובחלקה האחורי והמוגן ביותר, הם מרפדים לעצמם קן, בו מטילה הנקבה ביצה יקרה מפז. שני ההורים מתחלקים בדגירה על הביצה במשך כחודש וחצי עד שאפרוח פאפין מתוק ויקר בוקע ממנה, והם גם מאכילים אותו בצוותא.

    10. אורך חייו של פאפין הוא כ-20 שנה. הטורפים הטבעיים שלהם הם שחפים רעבים, שלא פעם חולקים את אותו המצוק ביחד איתם, כך שהפאפין חייב להיות עירני אם בהיותו במים, בעת מעופו או על הקרקע.

    11. הפאפינים אינם נחשבים מין בסכנת הכחדה, אם כי קיימת ירידה במספר הפרטים באוכלוסיית הפאפינים במספר מקומות. מספר גורמים נמנו כגורמים לסיבה לכך, ביניהם, עודף דיג, המקטין את כמות מזונם, וזיהומים המגיעים לאוקיינוס, שהעיקרי בהם הוא זיהום בנפט גולמי ותוצריו, המשמיד את נוצותיהם העמידות למים והחיוניות להישרדותם.

    פאפינים
    עבור לתוכן העמוד